Head & Footer Code
arrow-up

[:pl]Media People realizuje kampanię dla NOBU[:en]Media People is running a campaign for NOBU[:]

[:pl]

Media People realizuje kampanię dla NOBU –  luksusowego hotelu Roberta De Niro, Nobu Matsuhisy i Meira Tepera.

 

Pierwszy NOBU w Polsce, zostanie otwarty już w wakacje 2020 roku. W ciągu prawie 30 lat, które minęły od otwarcia pierwszej restauracji Nobu i De Niro, wspólne przedsięwzięcie tej pary rozrosło się do pokaźnych rozmiarów. Po otwarciu japońskiej restauracji „Matsuhisa” w Los Angeles w 1987 roku Nobuyuki „Nobu” Matsuhisa stał się sensacją wśród hollywoodzkich celebrytów. Jego podejście do kuchni japońskiej było niecodzienne, Nobu łączył tradycyjne azjatyckie przepisy z elementami kuchni latynoamerykańskiej.  W 1993 roku Robert De Niro zaprosił mistrza kuchni do pracy nad wspólnym przedsięwzięciem, którym była nowojorska restauracja sushi pod nazwą Nobu. Otwarto ją w 1994 roku. Okazała się wielkim sukcesem i wkrótce zaczęły powstawać kolejne restauracje Nobu.  Przyjaźń obu panów zaowocowała między innymi wspólnym występem w filmie „Casino” Martina Scorsese, ale to w biznesie duet Nobu – De Niro miał osiągnąć największe sukcesy.

W ciągu kolejnych 27 lat ich wspólna firma, w której wspólnikami są też nowojorski restaurator Drew Nieporent i producent filmowy Meir Teper, otwierała kolejne restauracje na całym świecie. Dziś jest ich łącznie 40.

Od 2009 roku zaczęły powstawać również hotele pod nazwą Nobu. Ich liczba w ostatnich latach rośnie wręcz lawinowo. Jeszcze w 2017 roku na całym świecie było 7 hoteli sieci, pod koniec 2020 ma być ich już 20.

Wszystkie obiekty sieci Nobu Hotel charakteryzuje połączenie współczesnego designu i tradycji japońskiego minimalizmu. Uzupełnienie stanowią wyjątkowe doświadczenia kulinarne, na które mogą liczyć goście.

Nobu Matsuhisa słynie z kuchni fusion, w której w nowoczesny sposób łączy japońską tradycję kulinarną i peruwiańskie przepisy. W Peru, jednym z najmodniejszych obecnie kulinarnie krajów, pracował przez wiele lat jako szef kuchni. Jego najsłynniejsze dania, takie jak czarny dorsz z aksamitnym sosem miso, znajdą się również w menu warszawskiego Nobu Hotel.

Hotel Roberta De Niro powstanie na miejscu innego znanego hotelu w Warszawie. Zastąpi Hotel Rialto u zbiegu Wilczej i Emilii Plater. Modernizacja i rozbudowa budynku pochłonęła 100 mln złotych. Za koncepcję odpowiada Medusa Group, pracownia mająca na koncie wiele rewitalizacji budynków przemysłowych (jak Bolko Loft w Bytomiu).

To studio zaprojektowało również wnętrza warszawskiej Hali Koszyki, znajdującej się zaledwie kilka kroków od miejsca, w którym powstaje Nobu Hotel. Również część wnętrz hotelu Roberta De Niro została zaprojektowana przez Medusa Group (we współpracy ze studiem PCH). Oprócz 117 pokoi oraz  restauracji, w Nobu Hotel Warsaw znajdzie się także strefa wellness,  Nobu Café, Nobu Bar oraz przestrzeń eventowa.

Pełny tekst:  https://sukces.rp.pl/kuchnia/4171-robert-de-niro-otwiera-w-warszawie-hotel/

 

 

 

 

[:en]

Media People is running a campaign for NOBU – a luxury hotel by Robert De Niro, Nobu Matsuhisa and Meir Teper.

All facilities of the Nobu Hotel chain are characterized by a combination of contemporary design and the tradition of Japanese minimalism. This is complemented by unique culinary experiences that guests can count on.

 

Nobu Matsuhisa is famous for its fusion cuisine, which combines Japanese culinary tradition and Peruvian recipes in a modern way. In Peru, one of the currently most fashionable culinary countries, he worked for many years as a chef. His most famous dishes, such as black cod with velvety miso sauce, will also be on the menu of Warsaw’s Nobu Hotel.

Pełny tekst:  https://sukces.rp.pl/kuchnia/4171-robert-de-niro-otwiera-w-warszawie-hotel/

 

 

 

[:]